суббота, 7 мая 2011 г.


11:54 6 травня 2011 року Укр.літ.газета
 18 травня 2011 р. о 14:00 у приміщенні Центрального державного архіву зарубіжної україніки (ЦДАЗУ) відбудеться творчий вечір української письменниці Наталії Замулко-Дюбуше,...а також передача до ЦДАЗУ її особистого архіву.......

Центральний державний архів зарубіжної україніки (ЦДАЗУ) є координаційним центром з питань роботи з документами архівної україніки, пріоритетним напрямком якого є організація передавання та повернення в Україну писемної історико-культурної спадщини зарубіжних українців та українських громад. Зусиллями ЦДАЗУ протягом 2007–2010 рр. Національний архівний фонд України поповнився документами українських емігрантських установ, організацій, об’єднань, особовими фондами видатних представників зарубіжного українства з Румунії, Чехії, Словаччини, Франції, США, Канади, Австралії та інших країн світу.
Українська письменниця Наталія Замулко-Дюбуше привезе з собою власний документальний архів, свідчення яскравої творчості, сповненої ностальгією і любов’ю до рідного краю.
З нагоди візиту Наталії Замулко-Дюбуше в приміщенні Центрального державного архіву зарубіжної україніки відкрито документальну виставку творів українських емігрантів, що зберігаються у ЦДАЗУ.

Контактна особа:
Папакін Артем Георгійович, 
начальник відділу використання 
інформації документів ЦДАЗУ
тел. (044) 248 91 26 
тел./факс (044) 520 05 17